A fotózás, videózás olyan alkotói munka, amelynek során a történetmesélés van a központban, de nem írott szöveg, hanem képi világ által. A vizuális tartalom egyre elterjedtebb, a reklám-, de a filmes szakmában is. Bartos Arnold fiatal startupper a 25 000 euróból szeretne megvalósítani egy saját stúdiót, hol felvételeket készíthet, de ezzel kapcsolatos utómunkákat is vállal. Terveiről, nagyobb lélegzetvételű projektjeiről interjúban számolt be.

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Bartos Arnold vagyok, 26 éves és film-fotó-média szakon végeztem Kolozsváron és innen jött az ötlet, hogy egy videó-vállalkozást indítsak, bár a kreatív stúdió név jobban illik rá, mivel fotózással, hanggal is foglalkozom. Egy nagyon összetett dolgot képzeltem el és valósítok meg a pályázat révén.

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen jellegű vállalkozásba kezdj? Mi volt számodra a legnagyobb motiváció?

– Mivel rengeteg ötletem volt ezen a területen eszközt kerestem a megvalósításra és ebben segített a StartUp HUB által kínált pályázati lehetőség. Emellett vállalkozni is szerettem volna, hogy saját magam dolgozhassak, azon a területen, amit a leginkább szeretek. Terveim között szerepel, hogy a különböző vállalkozásoknak imázsfilmet, termékbemutató videókat készítsek, illetve a helyi videós vállalkozásoknak is utómunkát biztosítsak. Ugyanakkor hangoskönyvek felvételére vagy animációk hangjának vágására is van lehetőség.

 Szerinted milyen tulajdonságokkal kell mindenképp rendelkeznie annak, aki saját vállalkozást szeretne?

– Szerintem nagyon fontosak a jó kapcsolatok, és alázatra is szükség van, nyitottságra az emberek felé, hogy elfogadjanak, megértsék és befogadják a projektjeidet, terveidet.

– Hol hallottál erről a lehetőségről és mit jelent számodra a 25 000 euró, mire fordítod?

– A közösségi médiában láttam meg a lehetőséget és nagyon fontos volt nekem, hogy a terveimhez eszközöket tudjak vásárolni. Nehézségek is voltak, de megküzdöttem velük. Sok időre volt szükség és precizitásra, illetve határozottságra ahhoz, hogy sikeresen induljon a vállalkozás.

– Mik a hosszú távú terveid ezen a területen?

– Elsősorban a megélhetés fontos, de a kapcsolatfejlesztés is, hogy minél több kreatív emberrel együtt dolgozhassak. Gondolkodom dokumentumfilmek, kisebb játékfilmek forgatásán is, ezeknek az anyagi tőkéjét kell biztosítanom a vállalkozásom által.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

– Ha van egy ötletük, ami izgalmas, akkor mindenképpen keressenek hozzá utat, forrást és tegyenek meg mindent azért, hogy megvalósulhasson.