Programul Don’t Worry, Be Happy, organizat de InnoEdu – Inovație în Educația Adulților și derulat de echipa Erasmus+ din StartUp HUB, se desfășoară la Centrul European de Studii din Arcuș, cu tineri din zece țări. Scopul programului de mobilitate a tinerilor este de a menține și de a consolida sănătatea fizică și mentală și de a dezvolta diverse abilități.

La program participă aproximativ 57 de tineri din România, Ungaria, Italia, Portugalia, Bosnia și Herțegovina, Republica Moldova, Albania, Armenia, Turcia și Azerbaidjan. Proiectul este finantat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Obiectivele proiectului au fost, printre altele, de a-i ajuta pe participanți să dobândească o perspectivă mai largă asupra sănătății mentale și fizice și să înțeleagă pericolele unui stil de viață nesănătos. Organizatorii se concentrează pe îmbunătățirea calității vieții prin acțiuni care introduc comunitățile în activități sănătoase, controlul stresului, o alimentație mai sănătoasă, exerciții fizice regulate, activități interactive și distractive care le îmbunătățesc abilitățile analitice, de luare a deciziilor, sociale și lingvistice.

Obiectivele programului de schimb de 8 zile sunt legate de sănătatea fizică și mentală, pentru a oferi participanților o perspectivă mai largă asupra sănătății fizice și mentale. În cadrul programelor zilnice, aceștia învață despre activități legate de un stil de viață sănătos, controlul stresului, o alimentație mai sănătoasă și fac exerciții fizice regulate, dar au organizat și vizite de studiu la sălile de sport ALPHA Strength & Functional Training și Sport All.

Orsolya Éva Grüman, președinta Asociației InnoEdu, facilitatorul programului de mobilitatea tinerilor, a declarat că scopul principal al întâlnirii a fost de a crește gradul de conștientizare a importanței menținerii sănătății fizice, mentale și psihice, precum și de a transmite participanților cunoștințe teoretice și practice, astfel încât aceștia să le poată folosi în mediul în care trăiesc și lucrează.

Pe lângă clarificarea și discutarea conceptelor generale, participanții la formare s-au concentrat, de asemenea, pe rezolvarea problemelor specifice diferitelor țări, creând videoclipuri de sensibilizare care vor fi postate pe diferite platforme de socializare.