Négy új képzést indít a StartUp HUB vállalkozásfejlesztési, felnőttoktatási és szakképzési központ, ezúttal az 54 és 64 év közötti munkanélküli személyek számára.

A következő időszakban mezőgazdasági és zöldségtermesztő szakmunkás (COR 611104), kereskedelmi szakmunkás (COR 522303), segédszakács (COR 941101) és digitális kompetenciák képzés indul.

A mezőgazdasági és zöldségtermesztő szakmunkás, illetve a kereskedelmi szakmunkás képzések jelentkezési feltétele legalább 8 elvégzett osztály, a képzés időtartama 360 óra. A digitális kompetenciák fejlesztése képzés feltétele legalább 8 elvégzett osztály, a kurzus időtartama 40 óra. A segédszakács képzésre legalább 4 osztályt végzett személyek jelentkezhetnek, ennek időtartama 180 óra.

A képzés résztvevői sikeres vizsgát követően ösztöndíjat is kapnak. A mezőgazdasági és zöldségtermesztő szakmunkás, illetve a kereskedelmi szakmunkás képzést végzők 1800 lejes ösztöndíjban részesülnek.  A digitális kompetenciák fejlesztése képzést sikeresen elvégzők 200 lejes, míg a segédszakács képzést végzők 900 lejes támogatást kapnak.

A projekt által indított képzések célkitűzése: a jelenleg önellátó gazdálkodással foglalkozó, munkát kereső személyek életminőségének javítása a nem csak mezőgazdasági tevékenységekben való foglalkoztatáshoz való hozzáférés megkönnyítése érdekében.