A  Lehetőségek NEETS fiatalok számára projekt keretében szerveztünk nonformális szemináriumot Kézdivásárhelyen és Baróton. 

A nonformális találkozón a projekt keretében zajlott képzések résztvevői, végzősei, a jövőbeli jelentkezők és 25 000 eurót nyert friss vállalkozók vettek részt, akik ismertették tapasztalataikat, megosztották élményeiket, hogy mit jelentett számukra a képzés vagy vállalkozás indítás támogatása. 

A nonformális szeminárium keretében, mindkét városban átvették diplomáikat azok, akik különböző képzésekben tanultak és sikeresen vizsgáztak, majd értékelték a kurzusokat: mint mondták új területen szereztek hasznos ismereteket, amelyet a jövőben használhatnak majd különböző szakmákban.  A rendezvény célja a résztvevők közötti tudás- és tapasztalatcsere elősegítése volt, a nem formális tanulás és a személyes fejlődés előmozdítása érdekében.

A találkozón kiemelt téma volt a kommunikáció, a kreativitás és innováció a vállalkozói szférában, valamint a tudás- és készségfejlesztés. Katona Levente képző ismertette a jövőben elérhető kurzusokat és a továbbtanulás fontosságát. 

A rendezvényen bemutatkoztak a fiatal vállalkozók, megosztották tapasztalataikat a vállalkozásindítás és fejlesztés területén, bemutatták azokat a startupokat, amelyeket a StartUp HUB által nyújtott támogatásból valósítottak meg: fogtechnikai laboratórium, varróműhely és vendéglátóipari vállalkozás. 

A Lehetőségek NEETS fiatalok számára projekt célkitűzése, hogy a fiatalok foglalkoztatási arányát növelje, különböző szakképzési programok (képző-, átképző-, továbbképző- és szakosító tanfolyamok) által, illetve támogatást nyújtson a fiatal vállalkozók számára. 

A rendezvényen a különböző képzésekről, a továbbtanulás fontosságáról beszélgettek kollégáink a résztvevőkkel, akik megosztották tapasztalataikat a kurzusokkal kapcsolatban. 

Kollégáink ismertették a  projekt nyújtotta további lehetőségeket, amelyek a 16-29 év közötti, munkanélküli fiataloknak szólnak, képzési és vállalkozásfejlesztés terén, kiemelve az élethosszig tartó tanulás fontosságát. 

A projektet az Európai Szociális Alap támogatja a Humán Erőforrás Operatív Program 2014-2020 keretében, általános célkitűzése, hogy a NEETS kategóriába tartozók foglalkoztatási arányát növelje a kevésbé fejlett központi régióban. A projekt során felnőtteknek szóló szakképzési programok (képző-, átképző-, továbbképző- és szakosító tanfolyamok) zajlanak.