Legyen szó fesztiválról, vásárról vagy akár családi összejövetelről, vállalati rendezvényről, Fazakas Benedek fiatal vállalkozó cége különböző kiegészítőket kínál a rendezvényszervezés mellé. Az általa szolgáltatott kordonok és faházak minőségi anyagokból készülnek és biztosítják az eseményekhez szükséges kellékeket. Ugyanakkor, a kordonok és faházak helyszínre szállításáról és telepítéséről is gondoskodik, így a szervezőknek csak élmények nyújtására kell  koncentrálniuk.

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Fazakas Benedek vagyok, a vállalkozásom rendezvényszervezéssel kapcsolatos, faházakat és kordonokat adok bérbe a különböző eseményekre: városnapok, falunapok, de családi programok részére is. Kisebb helyek elkerítésével is foglalkozom, a faházakat pedig jegyárusításra vagy különböző vásárokra adom bérbe az árusoknak. Az elmúlt nyár pörgős volt, jelen voltam a SIC Feszten és Tusványoson, valamint az X Balloon Fesztiválon is, hiszen erre a szolgáltatásra nagy igény van. Ugyanakkor ételstandok elkerítésére is van felkérés, hiszen az ilyen kordonokkal könnyen kezelhetőek és alakíthatóak a sorok.

– Honnan jött az ötlet, hogy ilyen jellegű vállalkozásba kezdj? Szerinted milyen tulajdonságokkal kell mindenképp rendelkeznie annak, aki saját vállalkozást szeretne?

– Valami olyan vállalkozásban gondolkoztam, ami a jelenlegi munkám mellett is működhet, ugyanis rendezvényszervezéssel foglalkozom. Véleményem szerint nagyon fontos az ismeretségi kör, hogy a vállalkozó jó kapcsolatokat tudjon kialakítani más cégvezetőkkel, de a kliensekkel, megrendelőkkel is.

– Hol hallottál erről a lehetőségről és mit jelent számodra a 25 000 euró, mire fordítod?

– A lehetőségről Kelemen Szilárdtól, a StartUp HUB egyik társalapítójától hallottam, a 25 000 euró pedig 300 méter, 120 darab kordon megvásárlására, 10 darab faház beszerzésére és más eszközök beszerzésére volt elegendő. Úgy gondolom, nagyon hasznos volt ez az összeg, hiszen pont az induláshoz szükséges keretet biztosította.

– Mik a hosszú távú terveid ezen a területen?

– Két évre tervezek előre, amiben most a kordonok számának növelése van, szeretném bővíteni legalább 700 méterre, mert így két-három eseményen is részt tudnék venni egyszerre. A faházak száma elegendő, ugyanis a szállításuk költséges és nehézkes, így nem tudnék többet beszerezni most. De hosszútávon természetesen ebben is vannak terveim.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

– Kitartás és idő – szerintem ez a két legfontosabb dolog abban, ha valaki vállalkozni kezd. Nem szabad feladni, mert az első két év az indulásról szól, de utána már jönnek az eredmények is. Aki magának szeretne dolgozni, annak meg fogja érni. A legnehezebb nekem is az idő volt, kivárni a pályázat végeredményét, az összeget, de végül sikerült és most már működőképes vállalkozásom van.