Lezárult a StartUp Covasna által kezdeményezett konzultáció a vissza nem térítendő támogatásokról. A kérdőívet közel 300 olyan háromszéki személy töltötte ki online, aki jelenleg vállalkozó, vagy a jövőben szeretne saját vállalkozást indítani.

Grüman Róbert közgazdász, a StartUp Covasna alapítója kiemelte ‘A konzultáció eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a megyében továbbra is nagy a vállalkozói kedv és az érdeklődés a vissza nem térítendő támogatások iránt. A StartUp Covasna a beazonositott igények mentén tervezi a jövőbeli tevékenységeit. Az akadályok között legtöbben az információk hiányát, a bürokráciát és a kudarctól való félelmet jelölték meg, legkevesebben a COVID19 által okozott járványt. A legtöbb személy üzleti ötlete fő tevékenysége a turizmus
és a mezőgazdaság, amely visszaigazolja, hogy a megyének továbbra is ez a két terület a lehetséges gazdasági kitörési pontja. A támogatások kapcsán a pályázat megírásában, valamint tanácsadásban várnak segítséget az érdeklődök.

A márciusban alakult Startup Covasna elsődleges célja a megye gazdaságának a fejlesztése. Az elmúlt időszak új kihívások elé állította a megye gazdasági szereplőit, amelyben egyaránt sok az ismeretlen, a lehetőség és a veszély. A kezdeményezők támogatni kívánják a megye vállalkozóit, és azokat, akik a jövőben saját vállalkozást akarnak indítani.

Foto: freepik.com