Szőrtelenítés már az ókor óta létezik, de sosem jártunk közelebb a végleges megoldáshoz, mint napjainkban. Korunk egyik legnagyobb vívmánya és kihívása is egyben a végleges szőrtelenítés.  Erre kínál megoldást Koszta Olivia startup vállalkozása, ugyanis a DefinEpil szalonban többféle módszerrel is meg lehet szabadulni a nem kívánt szőrzettől. Az ehhez szükséges Triwave technológiát alkalmazó, többfunkciós gépet a StartUp HUB pályázata révén vásárolta Olivia.  A szépségszalon működéséről és további terveiről interjúban számolt be.

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Koszta Olivia vagyok, Kézdivásárhelyről. A vállalkozásom neve DefinEpil és a szépségiparhoz kapcsolódik, hosszantartó szőrtelenítéssel foglalkozunk, ami a legújabb technológiával működik. Amikor eldöntöttem, hogy vállalkozni szeretnék, az is megfogalmazódott bennem, hogy a szépségiparban szeretnék tevékenykedni, és úgy éreztem, hogy ebben a régióban kiaknázatlan ez a terület. Vannak hasonló foglalkozási körrel működő szalonok, viszont egy sincs, amelyik csak erre specializálódott. Egészségügyi asszisztensként végeztem, így betekintésem van a lézer orvosi felhasználásának módjaiba, ami nagyon precíz és a szépségiparban is hasznos, biztonságos. 

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen jellegű vállalkozásba kezdj? Mi volt számodra a legnagyobb motiváció?

– A legnagyobb motiváció számomra az itthon maradás lehetősége volt és ezt kaptam meg a pályázattól, mivel az elmúlt öt évben külföldön dolgoztam. Nagyon fontos szempont volt, hogy saját magamnak dolgozhatok, megvalósíthatom azt a vállalkozást, amit szeretnék, segíthetek másoknak abban, hogy jobban érezzék magukat, erősödjön az önbizalmuk. 

–  Szerinted milyen tulajdonságokkal kell mindenképp rendelkeznie annak, aki saját vállalkozást szeretne?

Egy kezdő vállalkozó ambiciózus kell legyen, tudnia kell mit szeretne és kiket szeretne elérni. Fontos a piackutatás a vállalkozás megnyitása előtt, hiszen nagyon sokféle cég létezik és olyan piaci rést kell találni, amely kiaknázatlan, tele van lehetőséggel és amelyben jobb lehet lenni, mint a meglévő vállalkozások. 

– Mik a hosszú távú terveid ezen a területen?

– Jelenleg az a legfőbb cél, hogy a pályázatból vásárolt gép különböző funkcióit megtanuljuk használni. Mi Triwave technológiát használunk, a három hullámhosszt alkalmazó, Triwave kezelőfej által kibocsátott lézerfény mélyebbre jut a szövetekben, viszont nem nyeli el a bőr melanin tartalma. A három hullámhossz egyszerre céloz meg különböző rétegeket, ezáltal 100%-ig garantált az eredmény a feljebb lévő vékonyabb és a mélyen elhelyezkedő vastagabb szőrszálak esetében is. Ennek a gépnek a használatát jól el kell sajátítani, ezért képzésekre is járunk. Ősztől tetoválás eltávolítást is vállalunk, illetve bőrfiatalító, arcápolási kezeléseket.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

Merjenek nagyot álmodni, merjenek pályázni, mert megéri. Saját tapasztalatból mondom, hogy szerettem volna önköltségből is megvalósítani a vállalkozásomat, de a pályázat nélkül sokkal nehezebb lett volna és több idő is.