Organizarea de evenimente a atins acum un alt nivel, de la evenimente de familie la nunți, există multe domenii în care sunt necesare sisteme și alte echipamente de sonorizare pentru a crea o atmosferă bună. Attila Csoma, un tânăr antreprenor dorește să ofere experiențe unui public cât mai multor persoane, a solicitat 25 000 de euro pentru a achiziționa echipamentul necesar. Scopul său este să lucreze la festivaluri mai mari, iar despre visele sale a povestit într-un interviu. 

– Te rog să te prezinți și povestește-ne despre afacerea pe care o lansezi!

– Ofer sisteme de sonorizare pentru evenimente și închiriez diverse echipamente, echipamente de sunet și lumini, dar ofer și servicii de DJ. Echipamentele și instrumentele pe care a trebuit să le cumpăr sunt foarte scumpe, așa că pentru mine oportunitatea oferită de StartUp HUB a fost de mare ajutor. Este important să cumpăr produse moderne care pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior.

–  De unde ți-a venit ideea de a începe o astfel de afacere? Care a fost cea mai mare motivație pentru tine?

–  Am fost interesat de această activitate încă de la vârsta de 13 ani, am avut mai multe job-uri în acest domeniu, iar acum am simțit că a venit momentul să-mi urmez propriul vis.

– Cum consideri, care sunt calitățile pe care ar trebui să le aibă o persoană care vrea să înceapă propria afacere?

– Este foarte important să planifici pe termen lung, să știi ce vrei să realizezi, unde vrei să ajungi. De asemenea, este important să avem o atitudine responsabilă și să știm clar ce facem, de ce o facem și cum o facem. Mi-ar plăcea să ajung cât mai departe, sonorizarea festivalurilor este unul dintre marile mele visuri, iar celălalt vis al meu este să am propria scenă bine echipată. Deocamdată, lucrez singur, dar mi-ar plăcea să am mai mulți angajați.

–  De unde ai auzit de această oportunitate, cum te ajută această sumă?

– Un prieten foarte bun mi-a atras atenția, pentru că știa cât de mult mă interesează acest domeniu și aș vrea să inițiez acest lucru, dar aveam nevoie de o susținere financiară considerabilă. Sprijinul mi-a fost foarte util  pentru că am putut să achiziționez tot ce aveam nevoie la început. Am pornit de la zero și mă descurc foarte bine. Deși procesul a fost uneori foarte dificil, membrii biroului StartUp HUB au fost de mare ajutor, așa că a meritat cu siguranță.

– Care sunt planurile tale pe termen lung în acest domeniu?

– Să particip la cât mai multe festivaluri, să lucrez în timpul verii. Vreau să extind afacerea, să găsesc oportunități, să angajez noi colegi. Există concurență, dar nu există competiție, pentru că ceea ce fac eu este complet diferit de ceea ce fac ceilalți colegi. Vreau să profit de acest lucru.

–  Care este mesajul tău pentru tinerii care vor să înceapă o afacere în viitor?

– Să nu se teamă de ei înșiși, să nu se teamă de visurile lor, ci să caute oportunități, resurse financiare, sprijin. Să asculte diferitele oferte și să profite de această oportunitate.