Utilizarea mini-excavatoarelor este foarte importantă în domeniul construcțiilor, dar nu numai. Aceste utilaje pot fi folosite pentru a efectua o gamă variată de lucrări de demolare și excavare, fie că este vorba despre construirea unei case, reabilitarea terenului sau excavarea unui subsol. Compania lui Attila Debreczi este specializată în furnizarea de utilaje pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de excavatoare pentru lucrările lor.  Acesta este motivul pentru care folosește subvenția de 25 000 de euro pentru a cumpăra un miniexcavator pentru a putea prelua mai multe comenzi în viitor.

– Te rog să te prezinți și povestește-ne despre afacerea pe care o lansezi!

– Sunt Attila Debreczi, lucrez în domeniu de trei ani, iar acum vreau să o extind prin achiziționarea unui miniexcavator. Această finanțare mă ajută cu adevărat să avansez și să mă ocup de mai multe lucrări în viitor. Principala activitate a afacerii mele este săparea temeliilor caselor, subsoluri, fundații de sisteme de canalizare, lucrez în industria construcțiilor, așa că uneltele bune sunt foarte importante.  În comparație cu munca manuală tradițională, mini-excavatorul economisește semnificativ costurile forței de muncă, îmbunătățește eficiența operațională.

– Cum consideri, care sunt calitățile pe care ar trebui să le aibă o persoană care vrea să înceapă propria afacere?

–  Cred că, în domeniul în care lucrez, onestitatea este cea mai importantă calitate, pentru că un antreprenor în care clientul are încredere trebuie să fie demn de încredere.  Este, de asemenea, important să îndeplinească așteptările, să facă totul așa cum se așteaptă și să finalizeze comenzile la timp.

–  De unde ai auzit de această oportunitate, cum te ajută această sumă?

– Am observat oportunitatea pe social media, apăruse înainte un alt proiect, dar nu am fost suficient de curajos atunci. Dar de data aceasta încercat și sunt foarte fericit, pentru că, pe lângă oportunitatea financiară, am urmat și un curs de formare antreprenorială la Târgu Secuiesc, unde am învățat multe despre antreprenoriat, organizare și afacere. Procesul de aplicare nu a fost dificil, dar era foarte birocratic, însă personalul StartUp HUB a fost de mare ajutor și am depășit toate obstacolele cu ușurință.

– Care sunt planurile tale în domeniu pe termen lung?

–  Vreau să lucrez în această meserie pentru mulți ani de acum încolo, iar obiectivul meu principal este să am posibilitatea de a lucra în afara județului Covasna. De aceea, este important pentru mine să cumpăr utilaje noi, pentru că îmi va permite să obțin mai multe contracte. De asemenea, este important să pot rămâne pe piață, pentru că este destul de largă și sunt mulți care lucrează în acest domeniu, dar eu sunt norocos, am reușit să-mi găsesc locul.

– Care este mesajul pentru tinerii care vor să înceapă o afacere?
– Le-aș recomanda să fie întreprinzători, să încerce norocul pentru că, deși este dificil, merită. 25 000 de euro sunt mulți bani și pot fi un bun punct de pornire pentru ca un tânăr să se lanseze în antreprenoriat.