Cine nu și-ar dori să se relaxeze în confortul locuinței, relaxându-se în timp ce încearcă o varietate de masaje sau se relaxează într-o cadă cu hidromasaj după o saună ușoară. Adrienn Karácsony a înființat un centru de relaxare Home Spa, care oferă o mulțime de activități. Își dezvoltă afacerea cu ajutorul unui grant de 25.000 de euro de la StartUp HUB și se gândește deja să se extindă. Ne-a povestit despre planurile sale într-un interviu!

– Te rog să te prezinți și povestește-ne despre afacerea pe care o lansezi!

– Mă numesc Adrienn Karácsony, am absolvit anul trecut Colegiul Székely Mikó, afacerea mea este un așa-numit home spa, care se referă la diverse tratamente cu apă și masaj. Nu există o astfel de facilitate în zonă și de aceea m-am gândit să pornesc afacerea, astfel încât oricine să o poată încerca acasă, confortabil și în siguranță. Centrul funcționează la fel ca un centru spa mai mare, dar cu o atmosferă mai intimă și mai prietenoasă. Am observat, de asemenea, că pandemia Covid a oprit multe spa-uri, dar există o solicitare pentru ele și de aceea m-am gândit să readuc opțiunea de relaxare.

– Ce presupune un home spa?

– Acesta include diverse tratamente cu aparate de masaj, masaj de drenaj limfatic, masaj cu miere, masaj de relaxare și masaj al picioarelor. Cu toate acestea, ceea ce vă oferă o atmosferă de spa este jacuzzi, care are multe efecte benefice asupra organismului. Ele vor fi accesibile în Sfântu Gheorghe, așa că vor fi și mai multe oportunități de reîncărcare în oraș. Este posibil chiar să se închirieze spațiul și serviciile pentru evenimente, fie că este vorba de o petrecere privată sau de o zi de naștere. De asemenea, intenționez să mai adaug o piscină în curte și o saună. M-am gândit și la două tipuri de saună: una tradițională și una de lumină. Aceasta din urmă înseamnă că efectele saunei sunt completate de diferite efecte benefice ale terapiei prin lumină, culorile împrospătează nu numai corpul, ci și sufletul.

– Care a fost cea mai mare motivație care te-a determinat să pornești o afacere?

– Mie și familiei mele ne place să ne relaxăm și să mergem la spa și, pentru că nu am avut prea multe oportunități în ultima vreme, am decis să preiau controlul asupra propriei mele vieți. De aici a venit ideea afacerii. După părerea mea, dacă îți începi propria afacere, trebuie să fii perseverent și să iubești ceea ce faci. Este nevoie de multă energie și timp pentru a pune pe picioare o afacere, dar chiar și după aceea, dorința de a evolua este foarte importantă.

–  De unde ai auzit de această oportunitate, cum te ajută această sumă?

– Am auzit despre această oportunitate pe rețelele de socializare și a fost de mare ajutor, fără ea mica mea afacere nu ar fi fost posibilă. Acesta este un punct de pornire foarte bun, banii au fost suficienți pentru a porni la drum. A fost foarte dificil din cauza birocrației, dar numai pentru că nu eram obișnuiți, nu cunoșteam diferitele procese administrative, dar acestea se pot învăța. De asemenea, am primit ajutor din partea biroului StartUp HUB, pentru care aș dori să le mulțumesc, deoarece mi-au oferit sfaturi foarte utile și practice.

– Care sunt planurile tale pe termen lung în acest domeniu?

– Aș dori să măresc dimensiunea spa-ului, cu mai multe elemente acvatice și programe diferite. De asemenea, aș dori să introduc noutăți, ceva care nu s-a răspândit încă în zona noastră.

–  Care este mesajul tău pentru tinerii care vor să înceapă o afacere în viitor?

– Să fie curajoși, dacă au o idee bună, să-și ia timp pentru a o dezvolta, să nu se teamă, ci să meargă pentru ea. Nu aveți nimic de pierdut.