O mâncare specială este ceva ce toată lumea adoră să guste, dar nu totul este disponibil în regiunea noastră. De aceea, startupperul Attila Babos a decis să folosească grantul de 25 000 de euro pentru a lansa o afacere care își invită oaspeții într-o aventură gastronomică. Tânărul antreprenor va conduce o autorulota fast food, care va aduce gusturile bucătăriei italiene în diferite locații. 

– Te rog să te prezinți și povestește-ne despre afacerea pe care o lansezi!

– Sunt Attila Babos, am avut ocazia să încerc domeniul gastronomiei, proiectul pe care l-am început este un pic diferit, linia este gastronomică, dar nu mă gândesc într- un restaurant tradițional. Aș vrea să aduc la noi gustul bucătăriei italiene, sub forma unor sandvișuri crocante cu mozzarella. Toate acestea le vom oferi dintr-un food truck, combinând mâncarea de bună calitate cu diferite evenimente.

– Atunci tu ai văzut filmul Chef, despre un proprietar food-truck care călătorește prin America cu sandvișuri cubaneze?

– Absolut! Acest film a fost punctul de pornire, atunci am simțit nevoia să fac ceva similar. Acum, cu această ocazie, am reușit, ceea ce mă bucură foarte mult. Cred că va avea succes la festivaluri, există o nevoie pe piață în acest moment. Faptul că preparăm sandvișuri italiene este special, pentru că există deja food truck-uri cu alte tipuri de mâncare, dar există o solicitare pentru mâncare italiană. Sandvișurile și panini sunt foarte speciale și delicioase, aromele italiene sunt mai speciale decât altele. 

– Cum consideri, care sunt calitățile pe care ar trebui să le aibă o persoană care vrea să înceapă propria afacere?

–  Cred că un tânăr antreprenor are nevoie în primul rând de o idee foarte bună și de perseverență. Dacă nu ai aceste două lucruri, poate fi dificil și mai greu, complicat. 

– Care a fost cea mai mare motivație care te-a determinat să pornești o afacere?

–  Pentru mine, cea mai mare motivație a fost aceea de a prezenta gastronomia italiană, pentru că am impresia că suntem conservativi, nu îndrăznim să încercăm lucruri noi. De aceea am decis să ofer sandvișuri italiene, să introduc această bucătărie, pentru că, deși o cunosc, mulți oameni rămân la pizza și paste.

–  De unde ai auzit de această oportunitate, cum te ajută această sumă?

–  Prima idee am avut când aveam 18 ani, atunci am încercat să pornesc un start-up dar nu am reușit. Apoi, anul trecut am auzit de această oportunitate la un festival și m-am gândit să profit de ea. Această sumă este suficientă pentru a inventa și implementa lucruri noi, pentru a cumpăra un food truck și pentru a-l dota cu instrumentele potrivite. Echipamentul de bucătărie este destul de scump, deoarece totul trebuie să fie din oțel inoxidabil, dar e nevoie și de frigidere, iar procesul de obținere a autorizațiilor este unul lung.

– Care sunt planurile tale în domeniu pe termen lung?

– Aș vrea să dezvolt un sistem de franchise pornind de la ideea mea, care s-ar putea răspândi în toată țara, cu preparate pe care toată lumea le iubește și vrea să le guste. Mai sunt afaceri asemănătoare în județ, există concurență, dar cred că ceea ce fac eu va fi unic.

Care este mesajul pentru tinerii care vor să înceapă o afacere?

–  În primul rând, nu renunțați la planurile voastre, nu lăsați obstacolele să vă descurajeze, perseverați, pentru că va merita în cele din urmă.