Deschiderea unui atelier este întotdeauna o idee bună, deoarece există din ce în ce mai multe vehicule. Tânărul startupper Barna Hidi a folosit grantul de 25 000 de euro pentru a deschide un atelier de reparații la Lisnău, deoarece crede că există o nevoie nu numai de service, ci și de profesioniști de încredere și cu experiență. Pe lângă reparații minore, aceștia oferă, de asemenea, servicii de diagnosticare auto, întreținere, echilibrarea roților și tinichigerie. Tânărul antreprenor a vorbit într- un interviu despre serviciile sale și planurile de viitor.

– Te rog să te prezinți și povestește-ne despre afacerea pe care o lansezi!

– Sunt Hidi Barna, antreprenor în vârstă de 23 de ani, am deschis un service auto pentru că am simțit nevoia și, de asemenea, pentru că eram interesat de această profesie, deși aveam o cu totul altă calificare. În atelier facem toate lucrările mecanice, dar și tinichigerie și vopsire. Am doi angajați, un inginer auto și un mecanic, iar eu însumi repar și mașini. Am descoperit această meserie prin intermediul tatălui meu, eu am terminat școală de muzică, dar între timp am învățat meseria de mecanic auto și îmi văd viitorul în  acest domeniu.

–  De unde ți-a venit ideea de a începe o astfel de afacere? Care a fost cea mai mare motivație pentru tine?

– Am constatat că sunt foarte puțini specialiști și foarte multe mașini, așa că este nevoie de experți în domeniu. Înseamnă și un mijloc de trai sigur pentru mine, pot face planuri pe termen lung. Această profesie este un punct sigur pentru mine.

– Cum consideri, care sunt calitățile pe care ar trebui să le aibă o persoană care vrea să înceapă propria afacere?

– E nevoie de încredere în primul rând, dar și sprijinul celorlalți este de ajutor. Mediul în care lucrezi și cei cu care lucrezi este important, pentru că asta înseamnă jumătate din sarcina comună. Pentru mine, StartUp HUB a fost de mare ajutor, de la colegi am primit motivație odată cu finanțarea primită, m-au susținut, m-au ajutat în lucrurile birocratice și astfel entuziasmul meu nu a scăzut.

 – De unde ai auzit de această oportunitate, cum te ajută această sumă?

– Am aflat din social media. Adevărul este că 25.000 de euro sunt o sumă mare de bani și ar fi nevoie de mult timp pentru ca un antreprenor debutant să economisească atât de mult, deci pentru mine a fost o oportunitate uriașă. Pot spune sincer că la început am fost destul de sceptic în legătură cu proiectul, nu credeam că ar putea avea succes. Cu toate acestea, în cele din urmă, nu numai că am reușit să pornesc afacerea, dar am participat și la un curs de formare antreprenorială, unde am învățat multe și am obținut o diplomă.

– Care sunt planurile tale pe termen lung în acest domeniu?

– Vreau să-mi dezvolt afacerea, dar și pe mine însumi. Aș dori să studiez ingineria auto, dar aș vrea să înființez și un centru de Inspecție Tehnică Periodică (ITP)  lângă garaj.

–  Care este mesajul tău pentru tinerii care vor să înceapă o afacere în viitor?

– Cred că nu există nimic de pierdut când începi un start-up. Cu o idee bună merită să faci pasul cel mare.