Experții din cadrul StartUp HUB, centrul pentru dezvoltarea antreprenoriatului, educația adulților și a formării profesionale, și-au prezentat activitatea tinerilor adunați la casa de cultură din Baraolt pe 9 februarie și i-au încurajat să îndrăznească să înceapă o afacere. Nu este ușor să începi propria afacere, dar evitând capcanele și cu îndrumarea potrivită, afacerea poate avea succes.

Ráduly Antal Róbert, expertul în implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă a centrului StartUp HUB, a prezentat activitățile centrului, care includ dezvoltarea afacerilor, educația de calitate pentru adulți, organizarea de cursuri de formare profesională, precum și scrierea de proiecte pentru fonduri europene nerambursabile, care include implementarea și servicii de consultanță. Participanții la cursurile centrului StartUp HUB nu numai că obțin un certificat recunoscut, dar uneori primesc și sprijin financiar. Cei interesați ar trebui să urmărească pagina de socializare a centrului pentru a fi la curent cu oportunitățile.

Economistul Karácsony Zsolt, șeful departamentului de dezvoltare antreprenorială al StartUp HUB, a vorbit în prezentarea sa despre factorii care pot face o afacere de succes sau un eșec. A subliniat că tinerii trebuie să se pregătească pentru faptul că de-a lungul vieții lor vor putea schimba de mai multe ori profesia și că trebuie să fie mereu deschiși la noi oportunități. De exemplu, a ilustrat cu propria sa carieră cât de multe rezultate se pot obține în diverse domenii dacă urmărim cu pasiune visele noastre.

Prezentatorul a subliniat importanța învățării continue și a fiabilității informațiilor. Pe internet circulă multe informații eronate și a subliniat importanța procesării consecvente a informațiilor și a verificării fiabilității surselor valide.

La întâlnire a fost prezent și Derzsi-Ráduly Kázmér, directorul Liceului Baróti Szabó Dávid, care a vorbit despre dorința lor de a ajuta elevii de clasa a XII-a să obțină o imagine mai clară despre posibilitățile de a începe o afacere. În opinia sa, este greu să te descurci în viață pe cont propriu, dar nu este imposibil.

Ráduly Antal-Róbert a prezentat tinerii din zona Baraolt care, cu ajutorul StartUp HUB, au primit o finanțare nerambursabilă de 25.000 de euro. Printre aceștia se numără Benkő-Soós Ágnes, care produce produse brodate unice, și Bende Márk, care a deschis un laborator de tehnică dentară.