Peste cincizeci de tineri din diferite țări europene participă la un curs de formare digitală pentru tineret la StartUP HUB local – Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formării Profesionale prin programul Erasmus+. Ieri dimineață, aceștia au participat și la o conferință internațională, unde au discutat cu tinerii locali despre cum pot fi dezvoltate diferite competențe prin activitatea de tineret.

Éva Grüman, președintele Asociației InnoEdu – Inovație în Educația Adulților a declarat că anul acesta, în Anul European al Tineretului, Comisia Europeană se concentrează pe oferirea a cât mai multor oportunități pentru tineri, subliniind astfel rolul important pe care îl joacă tinerii în construirea viitorului. „Ne-am gândit că putem prezenta la nivel local ce oportunități le oferă programul Erasmus+ tinerilor locali, în timp ce oaspeții noștri străini pot prezenta exemplele bune care au fost implementate. Întâlnirea este un bun prilej de a face schimb de experiență și sperăm că se vor forma noi parteneriate”.

Kelemen Szilárd, președintele Asociației HARIT – coorganizatorul conferinței – a indicat că, în ultimii zece ani, peste cinci sute de tineri din județul Covasna au reușit să participe la schimburi de experiență și programe de tineret în străinătate prin organizația lor. „Credem că acest lucru este extrem de important, pentru că aceste experințe sunt unice și ajută la dezvoltarea competențelor tinerilor”. El a menționat că se pune foarte mult accent pe promovarea programului Erasmus+, deoarece foarte multe posibilități tinerilor.

La conferința de ieri au participat 60 de tineri din Ungaria, Grecia, Estonia, Lituania, Letonia, Italia și Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *